Kreiranje naloga i upravljanje rezervacijama vašeg smještaja

Svake godine sve je više onih koji svoj smještaj traže i rezervišu preko interneta. I to preko nekoliko specijalizovanih sajtova koji vam nude smještaj u svakom dijelu svijeta u svakom trenutku. Da li putujete poslovno ili turistički u svakom momentu su vam na raspolaganju sve vrste smještaja. 

U svega nekoliko koraka, na osnovu iskustava drugih i pravilno postavljenog profila, ljudi se opredjeljuju na ovaj vid rezervacije, iz više razloga. 

Sigurnost plaćanja, jednostavnost rezervacije i iskustva drugih korisnika su glavni razlozi, zašto se većina opredjeljuje na ovaj vid rezervisanja smještaja.  

Ujedno najveću ulogu u svemu ima pravilno kreiran nalog. Sa lijepom prezentacijom, detaljnim objašnjenjima i redovnim ažuriranjem pospješujete vaše šanse za više rezervacija, a ujedno i povećanjem profita.

Mjesečna ulaganja su mala, a dobit je višestruka. Pored ljetnje sezone vaš smještaj je dostupan i tokom ostatka godine. Oni koji putuju van sezone i koriste neke od ovih sajtova, lakše će pronaći vašu ponudu. Umjesto da vi plaćate njima za reklamiranje vašeg smještaja, oni vas reklamiraju u vise od 200 zemalja svijeta, i još vi zarađujete. 

Booking.com  Airbnb.com  Expedia.com

Svakog dana se izvrši više miliona rezervacija smještaja samo na ova tri sajta. 

 
BOOKING.COM

Booking svakog dana ima u prosjeku 1 550 000 ostvarenih rezervacija za noćenje. Kompanija je nastala 1996.godine kao start-up ideja, a danas broji preko 17000 zaposlenih u cijelom svijetu i jedna je od najvećih kompanija za putovanja i rezervacije. Na njihovom sajtu se trenutno nalazi baza sa skoro 29 miliona smještajnih jedinica, na 140 hiljada destinacija u više od 230 zemalja i teritorija. 

Standardna provizija koju booking naplaćuje za svoje usluge iznosi 15%. Kada ispunite određene uslove koje booking zahtjeva možete preći na veći nivo. Samim tim se vaš smještaj bolje reklamira i pozicionira u pretrazi. U ovom slučaju provizija koju Booking naplaćuje iznosi 18%.  Gost plaća usluge smještaja na licu mjesta, dok se provizija booking-u izmiruje do kraja svakog mjeseca uplatom ukupne provizije na njihovom računu u banci.

 
AIRbnb.com

AIRbnb je samo u 2017. godini ostvario preko 100 miliona rezervacija. Sa milionima smještajnih jedinica, AIRbnb nudi smještaj u preko 190 zemalja. 
Standardna provizija koju AIRbnb naplaćuje za svoje usluge iznosi 3%, sa tim što korisnicima usluga naplaćuje proviziju od 5% – 15%.
Plaćanje usluga se vrši isključivo preko AIRbnb sajta, nakon 24 sata od kada se gost prijavi. AIRbnb vam uplaćuje novac na vaš bankovni račun koji vam je dostupan u roku od 2-5 dana.

 
EXPEDIA.COM
 
Expedia je u zadnih godinu dana ostvarila preko 332 miliona noćenja, ova agencija vas reklamira na preko 200 partner sajtova u preko 70 država.
Standardna provizija za usluge iznosi 18%, sa tim što se obavezujete kao pružalac usluga da ćete konstantno nuditi popust od 10% na vaš smještaj. 
Plaćanje usluga se vrši lično ili preko sajta expedia u zavisnosti od izbora gosta. Za isplatu preko expedia sajta imate opciju isplate putem virtuelne master kartice, koja se vrši putem POS terminala ili uplate sredstava na vaš račun, gdje su vam sredstva dostupna u roku od 28-30 dana nakon zahtjeva za isplatu. 
img